wp90010025.pngAl sinds mijn 15e levensjaar is fotografie één van mijn grootste hobby’s. Na een kleinbeeld
compactje volgde al snel de eerste spiegelreflex : een Canon Ftb welke al redelijk snel
werd opgevolgd door de Canon AE1 Program. Voorzien van winder en een Vivitar zoomlens
werd de tweede hobby –motoren en motorraces- uitgebreid vastgelegd. Alles in zwart/wit
want dan kon ik de films, veelal Ilford FP4, zelf ontwikkelen en bij een kameraad afdrukken.
Om de fotografie een betere ontwikkeling te geven werd ik lid van een Haagse fotoclub. Daar
was echter van begeleiding, laat staan instructie, weinig of geen sprake. Deze werd dan ook
snel verlaten en ik werd weer ‘autodidact’. Met een steeds grotere voorliefde voor natuur en
landschap.
Na een uitstapje van enkele jaren naar video, werd eind negentiger jaren van de vorige eeuw de fotografie
weer opgepakt. Na een Minolta 404 te hebben aangeschaft en het ‘gevoel’ weer opgepakt hebbende, werd deze al snel ingeruild voor een Canon EOS30. De toen grote stap naar digitaal werd –nog- niet genomen; te duur en de kat-uit-de-boom-kijken is wel een beetje favoriet bij mij…..
In 2006 werd het echter mogelijk om over te stappen. Niet alleen naar een digitale camera maar tevens naar het ‘andere grote merk’. Deze D200 stelt mij nog steeds tevreden. Hoewel de D300/D700 (D3?) wel lonken! De verbeteringen
bij hoge ISO-waarden zijn natuurlijk fantastisch. En die gebruik ik nogal eens.
Nog steeds zijn natuur en landschap de geliefde onderwerpen. Plaatselijke exposities in het Stadsmuseum en de bibliotheek in Wehl werden door mijn foto’s (aan)gevuld. In de loop van de tijd kregen architectuur, portret-/model- en macrofotografie eveneens mijn aandacht. Het idee is om een serie te maken die ‘oud en nieuw’ contrasterend tegenover elkaar zetten. Ik hoop dat het me gaat lukken.
Tijdens de vakanties worden ook de nodige foto’s gemaakt. Na een gevolgde fotoworkshop in Zuid-Afrika ben ik, of beter : zijn wij, helemaal gepakt door dit schitterende land. U zult daarom in de toekomst veel meer items van dit land aantreffen. Ook korte(re) stedentrips zijn altijd een bron van inspiratie. Deze categorie zal in de loop van de tijd eveneens uitgroeien : er staan nog heel wat mooie steden op het verlanglijstje.
Om de hobby af en toe eens betaalbaar te maken heb ik het maken van trouwreportages ook weer opgepakt. Wellicht kan dit nog wat uitbreiden........

wp44f520cc_0f.jpg