wp31b0b535.png
wp2ba090c2.png
wp24bd6950.png
Eindelijk weer eens een update. Dat werd wel tijd! Er waren echter omstandigheden waardoor ik er niet aan toe kwam.
Vanaf eind maart tot eind april hebben wij Zuid Afrika weer bezocht. Omdat de het enorm tegenzat en ik niet de juiste vergunningen bij elkaar kan krijgen, althans zeker niet binnen afzienbare tijd, moeten we wat betreft wonen en werken in dit fantastische land vermoedelijk het roer omgooien. Hoe, dat zijn we nu aan het uitzoeken. Maar voorlopig is het dus ‘all quiet on the southern front’. Dat neemt niet weg dat we een paar heerlijke weken hebben doorgebracht. We hebben letterlijk van oost naar west gereden en weer terug. Maar dan wel alleen in de provincies Gauteng (Johannesburg e.o.), Mpumalanga ( ten oosten van Gauteng) en Limpopo (ten noorden van Gauteng). We hebben nu ons eigen vervoer daar dus geen gezeur meer met huur en vette rekeningen. Dat scheelt  weer. Het kopen van die auto was op zich nogal een avontuur en is nog niet over (de garage moest nog enkele dingen uitvoeren en daar wachten we nu nog op....). In het Kruger, waar we enkele dagen in verbleven hebben, hebben we het nodige wild kunnen zien waaronder een héél erg relaxed luipaard. Deze keek òns weg i.p.v. andersom.  De Big Five is voor ons nu compleet.
We hebben in diverse lodges overnacht en verbleven en dat waren allemaal bijzonder goede adressen om te verblijven. Ik heb op mijn contactpagina de links geplaatst. Een toch wel speciale vermelding dien ik te geven aan Kurhula Wildlife Lodge : eigendom van Kim en Sander Verburgh en liggend binnen een big-5 reserve nabij Hoedspruit. Super gezellig, echt huiskamer-gevoel en heerlijk eten! Ook Kings Walden Garden Manor (toe maar!) in Tzaneen is het waard om apart vermeld te worden. Heel mooi gelegen, bijzonder mooi gerestaureerde historische plaats en ook, weer, heerlijke maaltijden. En uiteraard blijven de lodges van bekenden op de lijst staan, altijd een betrouwbaar adres.
Hieronder nog enkele foto’s van genoemde lodges die wij zeer zeker weer gaan bezoeken als we in Zuid Afrika zijn.
Als je op een thumbnail klikt opent de foto in een nieuw venster. Met de ‘terug-pijl’  linksboven ga je terug naar deze pagina en kun je de volgende foto openen.
PS : ons suid-afrikaans karretjie staat er ook bij.......


Verder heb ik (eindelijk!) diverse foto’s op de Afrika-pagina vervangen - ook in zwart/wit- en staat er bij ‘Steden’ een serie uit Grindelwald. Binnen afzienbare tijd zal ‘Oostenrijk’ de site gaan aanvullen.