Hoe ga ik als trouwfotograaf te werk met het aanstaande bruidspaar?
Het is belangrijk dat het bruidspaar vooraf weet ‘wat zij willen’. Wilt u een reportage vanaf de kapper of het aantrekken van de jurk? Of wilt u wellicht alleen de plechtigheid?
Ook is het belangrijk dat er vooraf met de fotograaf wordt overlegd. Zo kan ook een inschatting worden gemaakt of er een ‘klik’ is tussen het bruidspaar en de fotograaf. U gaat, in veel gevallen, tenslotte de hele dag nauw samenwerken.
Tijdens het inleidende gesprek, wat zowel bij het bruidspaar thuis als bij de fotograaf thuis kan plaatsvinden, worden alle details doorgesproken. Het is dan heel makkelijk als er al een draaiboek is van de trouwdag en wie de ceremoniemeester zal zijn.
Tenslotte komt het tot de opdracht zelf : hoeveel foto’s, wat voor album (zie later bij mogelijkheden), alleen kleur of ook andere vormen etc.. (Bijna) alles is mogelijk.
Op de dag zelf zal ik als fotograaf netjes gekleed gaan met in ieder geval een colbert en das. Iedereen is die dag op zijn/haar best gekleed dus ik zal niet uit de toon vallen.
Meestal zal het een week of 8 duren alvorens het album gereed is. Uiteraard is dit een schatting; het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel foto’s en wat voor album gekozen is. Bij iedere reportage wordt een CD/DVD geleverd waarop in ieder geval alle albumfoto’s staan. Indien er meer leuke foto’s zijn die geen plaats hebben kunnen vinden in het album worden deze ook meegebrand. Ik houd mij niet bezig met nabestellingen. De foto’s op de CD/DVD zijn daarvoor bestemd en u kunt dat zelf regelen.